Kantoreput top 4 – Vertailussa parhaat ergonomiset kantoreput vauvalle

Kantorepun valinnassa tärkeintä on varmistaa, että reppu on ergonominen, jolloin repun käyttäminen on turvallista vauvan kehitykselle ja mukavaa niin vauvalle kuin kantajallekin. Kaikki tässä vertailussa esitellyt reput ovat ergonomisia kantoreppuja.

Tula free to grow kantoreppu – Vertailun voittaja

Tulan free to grow taistelee manducan kanssa vuodesta toiseen paikasta kantoreppujen ykkössuosikkina. Free to grow kantoreppua voi käyttää vastasyntyneestä (3,2 kilosta) taaperoksi (20,4 kiloon) asti. Tässä kantorepussa ei tarvitse erillistä niskatukea vastasyntyneelle vaan säätöjen avulla saa asetettua vauvan niin, että reppu tukee niskaa. Lasta pystyy kantamaan joko rintaa vasten kasvot kohti kantajaa tai selkäpuolella kasvot kohti menosuuntaa. Repun saa säädettyä sopivan kokoiseksi kannettavan ja kantajan mittojen mukaan, joten se sopii kaiken kokoisille kantajille.

Jos haluaa valita kaikista helppokäyttöisimmän repun tinkimättä kuitenkaan ergonomiasta, kannattaa valita free to grow. Lapsen saa kyytiin helposti ja nopeasti ja säädöt on niin helppo muuttaa eri kantajille sopiviksi, että kantajaa voi vaihdella aina kun siltä tuntuu.

Lapsi asettuu repussa istumaan ergonomiseen M-asentoon. Leveän lannevyön ansiosta paino jakautuu tasaisesti kantajan lantiolle. Olkahihnat on pehmustettu. Lannevyöllä on tasku, jonne voi näppärästi sujauttaa vaikkapa kännykän tai muuta pikkutavaraa. Repun materiaali on 100 prosenttista puuvillaa. Tulan reput ovat myös ehkä markkinoiden kauneimpia kuoseiltaan ja erilaisia kuoseja onkin vaihtoehdoissa valtavasti.

Vertaa täältä, mistä löydät Tulan Free to Grow repun halvimmalla!

Manduca First Pure Cotton kantoreppu

Toiselle sijalle vertailussa valittiin Manduca. Myös manducan reppua voi käyttää vastasyntyneestä taaperoksi (3,5-20 kg). First Pure kantorepulla lasta voi kantaa joko edessä (kasvot kohti kantajaa), takana tai sivulla lonkalle tuettuna. Säätöjen avulla eri kokoiset kantajat voivat käyttää reppua. Myös tässä repussa on pehmustetut olkahihnat ja leveä, ergonominen lantiovyö.

Manduca First Pure on saatavilla joko täysin luomupuuvillaisena (Manduca First Pure Cotton) tai luomupuuvillan ja hampun sekoitteesta valmistettuna (Manduca First HempCotton).

Jollyroomilta löytyy kattava valikoima Manducan reppuja edullisesti.

Ikuisuuskysymys – Tula vai manduca?

Manducassa on enemmän säätöjä, joka tietysti tarkoittaa sitä että jokainen saa sen säädettyä itselleen täydellisesti istuvaksi, jos osaa. Siis jos osaa. Jos ei osaa, reppu voi tuntua epämiellyttävältä. Monipuolisemmat säädöt tarkoittaa sitä, että oikea säätö voi olla hankalampi löytää. Tulassa on vähemmän säätöjä, mutta säädöt ovat todella helppokäyttöiset. Jokainen varmasti osaa säätää Tulan itselleen suunnilleen sopivaksi. Jos aloittelee kantamista ensimmäisen vauvan kanssa, kannattanee hankkia Tula. Jos on valmis käyttämään aikaa repun säätöjen opettelemiseen ja testailemiseen ja tykkää hienosäätää asioita, voisi valinta olla Manduca. Reppua valitessa kannattaa myös pohtia sitä onko repulla useita käyttäjiä. Tulan säädöt on helppo vaihtaa eri kokoisille kantajille. Manducaa käyttäessäsi et välttämättä halua lainata reppua puolisolle, jotta hän ei sotke sinun vaivalla säätämiä asetuksiasi.

Wombat kantoreppu – Suomalaista käsityötä

Wombat on kolmas kantoreppujen valmistaja, joka on päässyt aktiivikantajien keskuudessa hyväksyttyjen reppujen listalle. Wombat kantoreppu on suomalaista käsityötä. Tämä tietenkin näkyy myös hinnassa. Wombatin reppua on saatavilla neljässä eri koossa. Erilaisia kuoseja on saatavilla runsaasti.

Myös wombatissa lapsi asettuu kyytiin M-asentoon ja paneeli ylettyy polvitaipeesta polvitaipeeseen. Wombat on muistuttaa olemukseltaan ehkä hieman enemmän liinaa kuin kilpailijansa – Tulan ja Manducan reput ovat jämäkämpiä. On tietenkin makukysymys, onko ”liinamaisuus” plussa vai miinus. Kokemuksemme mukaan kuitenkin useimmat pitävät sitä hyvänä puolena ja kokevat wombatin juuri tästä syystä miellyttäväksi käyttää.

Kasvot menosuuntaan – Tula explore kantoreppu

Pientä vauvaa suositellaan kannettavan vain kasvot kohti kantajaa mutta jos vanhempi vauva ei enää viihdy repussa siitä syystä, ettei sieltä näe kunnolla, saatat haluta kokeilla reppua jossa vauvan saa käännettyä kasvot kohti menosuuntaan. Tällöin aivan ehdoton valinta repuksi on Tula Explore. Lähes kaikissa repuissa, joissa vauva matkaa kasvot menosuuntaan päin, vauva asettuu epäergonomiseen asentoon jalat suorina mutta Tula Explore repussa vauva asettuu ergonomiseen M-asentoon myös kasvot menosuuntaan kannettaessa.

Tula Explorea voi käyttää 3,2 kilosta 20,4 kiloon asti. Explore repulla voit kantaa vauvaa joko selkäpuolella (6 kuukaudesta eteenpäin) tai rinnan puolella kasvot kohti kantajaa (vastasyntyneestä alkaen) tai kasvot menosuuntaan (5-6 kuukaudesta eteenpäin). Eli vaikka Explorella vauvaa voi kantaa sekä kasvot kohti menosuuntaan että kohti kantajaa, muista kuitenkin, että pientä vauvaa suositellaan kannettavan aina rintapuolella kasvot kantajaa kohti.

Vertaa täältä, mistä saat Tula Exploren halvimmalla!

Paras kantoreppu on ergonominen reppu

Toivomme, että artikkelistamme oli apua parhaan kantorepun valinnassa. Haluamme vielä painottaa, että tärkeintä kantorepun valinnassa on repun ergonomisuus. Ergonominen reppu tukee vauvan kehitystä ja yleensä vauvat myös viihtyvät ergonomisessa repussa. Jos vauvasi ei viihdy valitsemassasi repussa, kannattaa ehkä vielä kokeilla jotain toista reppua. Ihania kantohetkiä sinulle ja vauvallesi!